Restoran Matrix pod vodstvom iskusne ugostiteljice Manuele Maras i mladog chefa Marka Jantoleka, ovog je petka na svečanom otvorenju okupio je poznata imena hrvatske gastronomske scene, a kulinarske kreacije malo koga su ostavile ravnodušnim.
Ponajbolji hrvatski vinari, domaći i strani chefovi te gastro novinari i blogeri, ovog petka uživali su u kreacijama chefa Marka Jantoleka povodom svečanog otvorenja restorana Matrix, nove destinacije za ljubitelje vrhunske hrane i vrhunskog vina. Iako otvoren prije tek nešto više od mjesec dana, Matrix se već nametnuo kao omiljeno mjesto za provesti večer i iskustvo vrijedno doživljaja.
Za jelovnik i odabir namirnica zaslužan je dvadesetšestogodišnji zagrebački chef Marko Jantolek, koji je nakon kuhinje Michelinovom zvjezdicom nagrađenog Noela i bistroa Pod zidom, nove ideje i jela odlučio pripremati upravo u Matrixu.
„Ono što nudimo u Matrixu je prije svega doživljaj. U kuhinji ćete naći isključivo dnevno svježe namirnice iz probranih hrvatskih OPG-ova i vrhunski tim kuhara koji ih pripremaju na moderan, nesvakidašnji način“, istaknuo je mladi chef te dodao kako mu je veliki poticaj što se gosti osobno zahvaljuju i redovno se vraćaju.”
Restoran vodi poznata i iskusna hrvatska ugostiteljica Manuela Maras, čija su specijalnost vina i sve vezano uz njih. Upravo zato i ne čudi što se novi zagrebački restoran može pohvaliti s bogatom vinskom kartom koja broji preko sto etiketa ponajboljih hrvatskih, ali i desetak vrhunskih svjetskih vinara, u kojima su kroz večer i gosti imali priliku uživati.
„Uvijek je izazov pokrenuti nešto novo i drugačije, ali gosti prepoznaju kvalitetu i to znači da smo krenuli u dobrom smjeru. Tim je mlad, energičan, ambiciozan i stručan te uvijek spreman dati pravu sommeliersku preporuku koja će upotpuniti doživljaj cijelog jela“
Restoran Matrix smjestio se u sklopu istoimenog Office parka Matrix u blizini križanja Slavonske avenije s Heinzelovom i Radničkom ulicom, a za jela poput plavorepe jadranske tune s kimchijem, goveđih obraza u crvenom vinu ili crne slavonske svinje uparenih s jednim od vrhunskih vina iz Matrixove ponude, ne morate čekati samo posebne prilike – Manuelin tim pobrinut će se za sve!
Cijelu priču pokrenuli su jedan IT-evac, ujedno i vrsni komunikator te vlasnik nekoliko restorana među kojima je i poznata Savica Eatery, Mario Stipanović, te jedan vrsni komunikator, a ujedno i IT-evac, koji se u ugostiteljstvu ovim pothvatom okušao prvi put, Krešimir Macan.
Kolačić | Trajanje | Opis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |